Over Ellen

foto-kleine-ellen-lijst                      image

Wat voelde ik mij fantastisch op mijn nieuwe lichtblauwe klompjes. Ik was 8 jaar en ik zie nog de glanzende leren bovenkant, hoor nog het geluid van de houten zolen op de tegels. Zo liep ik trots en stoer naar school. Niemand die mij wat kon maken, ik kon de hele wereld aan.

 

Het is fascinerend wat kleding met en voor een mens kan doen. Bescherming, zelfvertrouwen, kracht, plezier en nog zo veel meer. Overal en altijd is er kleding. Iedere dag weer opnieuw. Wat trek je aan en waarom? Waar voel jij je lekker in en wat kan kleding voor jou en je leven betekenen? Kleding is emotie, kleding is communicatie.

Ik ontwerp en creeer kleding op maat, bruids- en avondkleding, theaterkleding en meer.
Ik adviseer op het gebied van kleur, stijl en imago.
Graag neem ik je mee in de wereld van de kleding en mode. Op deze site vind je o.a. foto’s van mijn werk, informatie over mijn producten, inspiratie en tips op mijn blog: op je lijf geschreven.
.

Hoe het begon.

IMG_5026 copyV    olgens mij is het allemaal begonnen met de knopendoos van mijn moeder en mijn oma. Wat vond ik het heerlijk om daar in te graaien. Al die knopen met verschillende kleurtjes, materialen, vormen. Nog steeds ben ik in staat om in een knopenwinkel bijzondere knopen te kopen om er dan pas daarna een kledingstuk bij te bedenken en te maken.

Creativiteit is altijd in mijn leven geweest en ik ben mijn ouders dankbaar dat ik die ook volop kon uitleven en ontwikkelen. Thuis werd er veel geknutseld   en ook zat ik op teken- en vioolles.  Hoewel de muziek altijd een zeer grote rol in mijn leven is blijven spelen ben ik uiteindelijk na de middelbare school naar de kunstacademie gegaan.

Textiele werkvormen werd mijn specialisatie. Na de kunstacademie ben ik jarenlang theater kostuums gaan ontwerpen en maken. Voor toneel, ballet, musical, televisie. Nog steeds kan ik uren bladeren en lezen in boeken over kostuumhistorie en ik droom er van om ooit nog eens een kostuumfilm te mogen aankleden.
.
kiss me katekiss me kate 2

Aan de Bob Molenaar Fashion School in Amsterdam heb ik vervolgens het vak van coupeuse en modeontwerpster geleerd om technisch mijn ontwerpen uit te kunnen voeren. Zo kon ik de theaterkostuums uitbreiden met bruids- en avondkleding en kleding voor artiesten, op maat gemaakt.

IMG_5216‘.

.
En op maat, dan bedoel ik niet alleen perfect passend bij het figuur. Maar ook op maat als het gaat over de persoonlijkheid en de gelegenheid.
Ik vind het een fantastische uitdaging om mij helemaal te verdiepen in degene die voor mij staat en daar dan een prachtige outfit voor te maken. Het is alsof ik een tweede huid maak voor iemand. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de klant. Dat kan niet anders. Het is mijn passie om de droomoutfit van mijn klant te creeren. Of het nu om een bruidsjurk gaat of om de kleding die iemand dagelijks draagt; Ik probeer iemand van binnenuit (nog) meer tevoorschijn te laten komen. Ik noem mijzelf daarom ook wel ‘binnenste buiten coach’.

.
.
.
Tijdens de opleiding tot image consultant gecombineerd met communicatie-opleiding  heb ik vervolgens alle ‘tools’ geleerd die ik in mijn advieswerk toepas. Kleur en stijl, persoonlijke presentatie, nonverbale communicatie zijn enkele van mijn producten. Dit advies gebeurt prive of zakelijk, individueel of in groepen.

Haagse HogeschoolAls ontwerper en coupeuse ben ik een betere adviseur, als adviseur ben ik een betere ontwerper.

Zo is voor mij de cirkel helemaal rond.

Dat ik door mijn werk iemand met andere ogen en vaak ook veel positiever naar zichzelf laat kijken is een fantastisch fenomeen. Dit geeft altijd een enorme ‘boost’ aan het zelfvertrouwen. En voor mij is dit een cadeau.

Graag deel ik mijn ervaringen en visie via mijn blog. Daar schrijf ik over mijn ervaringen en over mijn passies en dromen. Ik hoop je hiermee te inspireren en informeren.

Veel plezier en voel je uitgenodigd om te reageren.


  • Contact