spelen met je garderobe

3 mei 2015

spelen met je garderobe

Spelen.

Als kind speelde ik met Barbie’s.
Vooral de Barbie van mijn oudere zus was een hele mooie met prachtig rood krullende haar. Maar die van mij was ook niet mis, daar kon je de benen van ombuigen bij de knieen. Ze de verkeerde kant op knikken deed ik ook wel, dat vond ik heel grappig.

Ik speelde er graag mee en natuurlijk werden de Barbies meerdere keren per spel omgekleed. Het liefst deed ik ook de haren iedere keer anders. Een sjaal eromheen, een staartje, een knotje.
Het jammere was wel dat ik als kind niet helemaal door had wat de consequentie’s soms waren van mijn spel. Dus toen de haren van de Barbie door mij enthousiast werden afgeknipt omdat ik dat wel pittig vond staan, was ik wel heel teleurgesteld dat de haren niet meer aangroeiden.

Veel van de kleertjes waren erg mooi en ik herinner mij een aantal nog heel goed. Zo was er een lavendel kleurig jaren 60 pakje, kokerrok en blousje, met een wit biesje langs het kraagje. De borsten van de Barbie van mijn zus kwamen er prima in uit, daar was ik wel van onder de indruk.

Mijn moeder maakte ook fantastische kleertjes voor ze. Zo was er een prachtige gebreide (!) bruidsjurk in een ingewikkeld ajour/kantmotief en een badcape van een gebloemde badstof, die ze ook voor mij had gemaakt. Evenals hotpants die ik zelf ook droeg.
Ik trok ze de gekste combinatie’s aan. De rok van het pakje werd samen met een bikini en een bloesje een hele hippe zomerse outfit.
Graag deed ik het anders dan bedoeld. Lekker speels.
Ik hoor zo vaak als ik garderobe advies geef; ” Goh, nooit gerealiseerd dat dat ook mooi bij elkaar zou staan”

Kijk ook eens met die ogen naar je eigen garderobe! Of laat een vriendin in je kast kijken en op haar manier combi’s maken.
Trek de setjes zoals ze bedacht waren in de winkel eens los van elkaar en combineer ze onderling.

Spelen met je kleding is een leuke manier om het meest uit je garderobe te halen. Mix de kleuren, maar mix ook zomer en winter kleding. Je zal verrast zijn.
Vaak kunnen colberts die je in de winter draagt ook op een zomerse rok heel mooi staan.
Draag een bloesje open als een soort jasje, met een hemdje/topje eronder.
Of misschien zelfs een mooie bh?

Als het je gewoonte is om je kleding vooral te dragen in een combinatie van 2 kleuren, voeg er eens een derde aan toe. Het hoeft maar een klein accent te zijn.
Bijv. een spijkerbroek met een mooi wit colbert. Daar hoeft niet ook een blauwe of witte top onder. Een zacht rose of juist een groene kan heel fris zijn, of juist een felle kleur.
Ook kan je twee topjes over elkaar heen dragen en daarmee een piepklein randje bij de hals er bovenuit laten komen. Als leuk kleuraccent.
Dit accent is ook prima aan te brengen door een mooie ketting, of sjaaltje.

Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je je er prettig bij voelt.
Mijn uitnodiging aan jou: ga maar spelen!

Gerelateerde berichten

U kunt geen reactie achterlaten.

  • Contact