De start

 

mijn eerste visitekaartje

De knopendoos van mijn moeder en mijn oma, volgens mij is het daar allemaal mee begonnen. Mijn passie voor stoffen, kleur, stoffen, kleding en nog veel meer. Heerlijk om daar iedere keer weer doorheen te gaan, al die verschillende kleurtjes, materialen, vormen. Nog steeds ben ik in staat om in een knopen winkel bijzondere knopen te kopen om daar dan een kledingstuk bij te bedenken en te maken.

Ik ben mijn ouders dankbaar dat ik in mijn jeugd mijn creativiteit volop kon uitleven. Naast sport mocht ik ook naar tekenles en speelde ik viool. Dat ik na de middelbare school naar de kunstacademie ging was niet onlogisch, hoewel de muziek ook altijd wel heeft getrokken. Ook het schrijven heb ik van jongs af aan graag gedaan. Dagboeken heb ik vol geschreven en dat doe ik nog. Het helpt mij om mijn volle hoofd wat minder vol te maken en al filosoferend alles een beetje op ‘orde’ te krijgen.

Textiele werkvormen werd de richting op de academie. Een mooi stukje stof; daar kan ik nog altijd lyrisch van worden. En uren kan ik bladeren en lezen in kostuumboeken. Na de kunstacademie ben ik jarenlang theater kostuums gaan ontwerpen en maken. Voor toneel, ballet, musical, televisie.

r-tiiikaComment