Eerst ga ik afvallen

big-2 copy-3.png
 

Afvallen

De afslankindustrie draait nog steeds op volle toeren. Zo ongelooflijk veel vrouwen willen afvallen, zelfs  hele slanke vrouwen. Over de reden waarom je wil afvallen valt veel te zeggen. Meestal is het omdat je vindt dat je niet past in het schoonheidsideaal. Omdat je niet de kleren kunt kopen die je graag zou willen dragen. Maar soms is het gewoonweg medische noodzaak.

Pas als ik afgevallen ben mag ik nieuwe kleren kopen, wordt er vaak gezegd. Alsof je denkt, dan pas ben ik mooi genoeg om nieuwe kleding te kopen, dan pas ben ik mijzelf.
Maar het is juist andersom. Nieuwe kleding kan je juist helpen om meer te accepteren hoe je er nu uit ziet en zelfs helpen om af te vallen. He?  Hoe kan dat dan?

Het gaat erom dat je anders naar jezelf leert kijken. Alsof je een nieuwe bril op zet. Het is echt mogelijk!

Je hebt jezelf vast al wel eens terug gezien op foto’s en jezelf volledig afgekraakt. Natuurlijk, dat heb ik ook heus gedaan. En als ik voorbij een etalage loop en mijzelf zie doe ik dat nog wel eens. Maar ik heb geleerd dat ik dan gewoon een andere etalage moet opzoeken.

Om er leuk uit te zien, de kleding te kopen en te dragen die goed bij jou past, daar hoef je niet voor af te vallen! Het gaat er nu juist om de kleding te vinden die past bij wie je nu bent. Juist dat gaat je ook helpen om blij te zijn met wie je bent, en het is precies die positieve gedachte die je ook weer helpt om af te vallen.

Zoals een klant van mij na een garderobe advies zei toen ze met een nieuwe blik naar zichzelf kon kijken: “Dit is veel leuker dan 25 kilo afvallen. En bovendien, met de juiste kleding zie je er al veel slanker uit. Ook dat geeft weer meer zelfvertrouwen. Geef je jezelf een kleur en stijl advies cadeau dan geef je jezelf een veel groter cadeau dan alleen het advies. Je krijgt een nieuwe kijk op jezelf.

En wie weet, misschien blijkt tijdens het advies dat je helemaal niet hoeft af te vallen. Je droeg gewoon de verkeerde kleren.

Ellen van OsComment