Kind zijn

mother-colour copy-2.png
 

Soms denk ik: was ik maar weer kind.


Kinderen kunnen zo heerlijk puur en direct zijn. Op de dag van de schoolfoto wist mijn jongste dochter precies wat ze aan wilde trekken; de prinsessenjurk uit de verkleedkist. Ze was 8 jaar oud en paste de jurk eigenlijk niet meer. Maar ze had besloten; het werd die.
Ik twijfelde. De jurk was te klein, te koud, te popperig, te kinderachtig. Zij was overtuigd van haar keuze en had op al mijn argumenten een antwoord. Ze liet zich door mij gelukkig niet van de wijs brengen. En met een maillot en t-shirt onder de jurk, ging ze stralend met haar klasgenoten op de foto.


Als ik er nu 10 jaar later naar kijk, ben ik trots dat ze het durfde en het gewoon deed.

Haal het kind in jezelf terug. Durf te spelen en huppelen.
In je leven, in je kleding.
Gewoon, omdat het kan!

Ellen van OsComment