Metamorfose

 

Een kleur en stijl advies?

Het lijkt je geweldig om een make-over te krijgen en je zou best eens een persoonlijk advies willen hebben? Of een personal shopper lijkt je helemaal top maar je denkt als eerste: dat is veel te duur voor mij.

Ik heb voor jou de oplossing!

Allereerst, bekijk het eens van een andere kant.

Hoe veel kleding heb je nu in de kast hangen die je helemaal niet draagt?
Ik durf te beweren dat daarvan in meer dan de helft van de gevallen, de kleur het probleem is. Zonder dat je het beseft doet de kleur iets in je gezicht waardoor je iedere keer als je het uit de kast haalt denkt: vandaag maar niet.
Het kan ook zijn dat het niet de stijl is die bij jouw persoonlijkheid of je leven nu past.
Je bent meer een sportief type maar voor je werk moet je er vooral netjes uit zien, hoe doe je dat dan.

En wat ook nog al eens een probleem geeft: de pasvorm. De jurk is prachtig, ook helemaal in jouw stijl, maar toch staat het niet mooi. Waarom?
En zo blijft het dus ongedragen hangen. Wat een zonde van het geld. Misschien kan je het nog verkopen aan een tweedehands winkel of ruilen met een vriendin, maar eigenlijk was het een verkeerde koop. Miskoop is duurkoop.

Als ik een workshop geef in kleur en stijl vraag ik de deelnemers altijd om een ‘topper’ en een ‘flopper’ mee te nemen. Een topper is iets wat je heel graag draagt, waar je je helemaal in thuis voelt. Een flopper is iets dat je ooit enthousiast gekocht hebt, maar uiteindelijk helemaal niet draagt.
De toppers geven mij heel veel informatie over de persoonlijke voorkeur van iemand, de stijl, de kleur, het materiaal.
Juist het samen bekijken van waarom iets werkt of niet, waarom je iets wel draagt of niet, geeft je het inzicht in het hoe en waarom.
En wie wil er nu niet een garderobe met alleen maar toppers?
Overigens: het zal niet de laatste keer zijn dat ik iemand heel gelukkig maak doordat met een kleine aanpassing de flopper toch een topper blijkt te zijn.

Zou het niet geweldig zijn als je geen miskopen meer doet?
Als je leert waarom je een bepaalde rok heel vaak draagt en andere kledingstukken bijna nooit, weet je ook veel beter in de winkels wat je wel moet kopen en wat je beter kunt laten hangen. En inderdaad dat scheelt zo veel geld.
Dus: gun jezelf de investering. Het is op de korte termijn even een uitgave, maar op de langere termijn betaalt die zich driedubbel terug.

En nog iets.


Veel vrouwen gunnen zichzelf wel af en toe de luxe van een dagje sauna. Heerlijk bijkomen en relaxen, even aandacht voor jezelf.
Maar hoe heerlijk ook, het effect op de langere termijn zakt weg.
Een goed advies is leuk en leerzaam en scheelt je dus uiteindelijk geld, maar er is meer wat zich nauwelijks uit betaald.
Het geeft je een nieuwe kijk op jezelf. Een positieve blik. Ik leer je hoe je jezelf weer compleet kan zien. En niet alleen de stukken waar je ontevreden over bent.

En dat is goud waard, kan ik je verzekeren. Zo vaak hoor ik:
“Sinds ik bij jou ben geweest voel ik me zo veel sterker”
“Ik durf weer trots te zijn op mijzelf”
“Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen”

Het blijkt een innerlijk proces op gang te brengen wat niet meer te stoppen is en dat is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Ellen van OsComment