Pinterest

Is dit niet een prachtige foto? Van de eveneens prachtige Audrey Hepburn, nog steeds een ongelooflijk inspirerende vrouw.

Deze foto en nog vele andere zijn te vinden op mijn prikbord: ‘beauty icons’ op Pinterest. Zie: Follow me on Pinterest
Voor diegene die niet weten wat Pinterest is, hier volgt een korte uitleg.

Je hebt beelddenkers en je hebt woorddenkers. Ik weet heel zeker dat ik een beelddenker ben. En bij die beelden zoek ik dan woorden. Sinds jaren verzamel ik plaatjes. Ik ben gek op tijdschriften en daar heb ik heel veel mooie foto’s uitgescheurd en deze vervolgens bewaard in mapjes.

Je begrijpt het al. Ik heb veel mapjes! Kostuum geschiedenis, couture, natuur, architectuur, bloemen, prints, interieur….noem het maar op. Dit kost veel tijd en niet te vergeten geld.

Ik moet toegeven, soms was ik stout. Dan dronk ik ergens een kopje koffie in een restaurant en las ik een tijdschrift dat daar dan op de koffietafel lag en ja, eerlijk is eerlijk dan scheurde ik er wel eens een bladzij tussen uit. Oei. Die tijden zijn voorbij nu ik Pinterest heb ontdekt. Voor alle beelddenkers een absoluut feestje.

Via Pinterest heb je namelijk direct toegang tot oneindig veel foto’s. Het is een soort online prikbord. Vandaar de ‘pin’ in het woord. Met een virtuele punaise prik je een foto op één van je eigen prikborden.

En het mooie is: je kunt oneindig veel prikborden hebben.
Hoe werkt het? Je maakt je eigen account aan, (echt heel makkelijk) en dan kijk je op de startpagina naar de onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent, die klik je aan en voila, daar komen tientallen pins tevoorschijn die anderen op hun prikborden hebben geplaatst.

Nu kan je kiezen welke jij misschien ook op een prikbord van jou wil plaatsen/pinnen. Op een bord dat jij al een onderwerp/categorie hebt gegeven of op een nieuw bord. Let op: in principe zullen al jou ‘pins’ zichtbaar zijn voor iedereen die inlogt op Pinterest. Je kunt 3 borden niet toegankelijk maken voor anderen.

Via Pinterest kom je behalve vele mooie foto’s ook in contact met interessante site’s en daardoor ook weer met allerlei wetenswaardigheden en informatie. Te veel om op te noemen dus.

Belangrijk blijft je eigen verantwoordelijkheid rondom auteursrechten. Lees de voorwaarden.

Ik nodig je uit om te kijken op mijn borden  Follow me on Pinterest  en wens je heel veel plezier in de inspirerende wereld van Pinterest.

En tijdschriften koop ik nog steeds wel eens hoor. Heerlijk onderuit op de bank, lekker bladeren en lezen.

Ellen van OsComment