Ellen van Os
 
 
icon-3.png
 

‘De kracht van kleding is magisch’

Het is mijn passie om die kracht tevoorschijn te laten komen bij jou.

 
 

 
 

NAAR MIJN BLOG: OP JE lijf geschreven

 
 

Toen ik ongeveer negen jaar was had ik blauwe klompjes. Ik zie ze nóg voor me. Ze waren gemaakt van zacht lichtblauw leer, een beetje glanzend en met een bandje over de wreef. Ik vond het geweldig dat ze zo anders dan anders waren. Ik herinner me nog goed het geluid wat ze maakten als ik er mee op straat liep. Die klompen gaven me een magisch gevoel.

Wat trek je aan en waarom? Iedere dag maak je daarin keuzes en het fascineert mij enorm hoe je tot die keuzes komt en vooral of ze je blij maken. De meeste mensen beseffen nauwelijks dat de kleding die ze dragen een verhaal vertelt. Kleding communiceert nog vóor dat iemand gesproken heeft.

Als couturier en adviseuse in kleding, kleur en stijl heb ik een jarenlange enorme kennis en brede ervaring ontwikkeld die ik graag met je deel. Ik weet precies waardoor kleding niet klopt of niet goed zit en dus ook hoe het wel moet.

Jij staat centraal, jij met jouw achtergrond, levensverhaal, wensen en verlangens.

Of ik je nu adviseer in de juiste kleur of stijl, je garderobe met je opruim, of dat ik de droom outfit voor je maak, het is mijn passie jouw kern zichtbaar te maken zodanig dat jij gezien wordt om wie je bent. Zelfexpressie, identiteit en authenticiteit zijn hierbij essentieel.

 
 
 
 

Een natuurlijke uitsraling heeft alles te maken met authenticiteit

 

 

 
 
 
ellen tussen de boomstammen.jpeg
 
 

Hoe het allemaal begon. 

Creativiteit is altijd volop in mijn leven aanwezig geweest. Tekenen, kleuren, naaien en nog veel meer. Het begon allemaal met de knopen doos van mijn moeder. Ik vond het heerlijk om daar iedere keer weer doorheen te gaan, om al die verschillende knopen in die mooie kleuren op een rijtje te leggen. Later maakte ik kleertjes voor de barbie en begon ik mijn eigen tassen te maken.

Op de kunstacademie heb ik mij verdiept en ontwikkeld in het medium textiel en vervolgens heb ik mij verder bekwaamd in het vak als coupeuse en designer aan de modeacademie. Ik realiseerde me steeds meer dat kleding over veel meer gaat dan of het mooi staat en goed zit. Het gaat juist over de mens die die kleding draagt. Toen ik de academie voor image consultancy volgde voelde ik dat de cirkel rond was.

Kleding in al haar vormen is waar ik me nu al meer dan 20 jaar met enorme passie mee bezig houd.

Het is fantastisch om de mooiste ontwerpen te mogen maken voor zeer verschillende type mensen. Of het nu voor op de buhne is of voor een bruiloft. Het is altijd een feestje. Zowel voor mij als voor mijn klant.

Opdrachtgevers:

SRM, ASVZ, ABNAMRO, United talent, Exchange Hotel Amsterdam, Ladies of Soul,Roc Gooi en Eemland, EY, Regien Strategier Opleidingen, Fort Pampus, kamerkoor Lux, Museum Hilversum, Oen’s Foundation, Festival Kota Lama Semarang, Toneelgroep Toetssteen, toneelgroep Ars.

Johannette Zomer, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Tommy Driessen styling, Nga Ho styling.

 
 

Instagram: Evano Design

 

 
 

De vrouw op dit portret is mijn overgrootmoeder. Elise van Hoevell. Zij was een zeer krachtige vrouw met een bijzonder levensverhaal. Door mij te verdiepen in haar leven realiseerde ik mij dat mijn identiteit mede gevormd is door het verleden. In 2014 heb ik over haar een expositie mogen maken in Semarang op het eiland Java in Indonesië. Dit textielportret is daar een onderdeel van. 

Het is mijn passie om met kleding iemand een heel goed gevoel te geven. Ik vind het heel bijzonder om vaak zo veel vertrouwen te krijgen om zo bij te kunnen dragen aan iemands persoonlijke uitstraling.  Helemaal als ik iets mag ontwerpen en maken voor een bijzondere gelegenheid. Wat een cadeau om dan iemand te horen zeggen als ze zichzelf in de spiegel zien, “Ben ik dit echt? Ik wist niet dat ik er zo mooi uit kon zien terwijl ik toch ook helemaal mijzelf ben.” 

Een terugkerend thema in mijn werk is het hergebruik van oude en vintage kleding. 'Something old, something new, something different, something true.' Het is toch zonde als veel mooie kleding ongebruikt in de kast blijft hangen? Neem nu bijvoorbeeld de bruidsjurk van je oma. Een prachtige jurk en je wil hem niet weg doen, maar je gaat hem ook niet dragen. Het is fantastisch om die jurk om te toveren tot een creatie die je wél kan dragen. Dit zijn wat ik noem 'talking pieces.' Kleding met een verhaal. Iets mooiers is er bijna niet om te dragen.